Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Valentýn v Benátkách

O datu 14.února snad slyšel již každý z nás. Jedná se o svátek, který k nám sice přišel ze Spojených států, ale i tak se těší veliké popularitě. Všichni zamilovaní, a to bez rozdílu věku či snad sexuální orientace, si totiž v tento den vzájemně vyznávají lásku. Někteří z nich si kromě láskyplných výlevů také předávají romantické dárky a jiní zase vyrazí na společnou večeři. Pokud však skutečně plánujete, milí čtenáři, romantického Valentýna, pak se se svou drahou polovičkou vydejte do jednoho z nejromantičtějších měst vůbec – do dechberoucích Benátek!


A proč jsou právě Benátky ideálním místem pro oslavení svátku všech zamilovaných? Snad proto, že právě příběh o biskupovi Valentinovi, který se rozhodl vzepřít příkazu císaře Claudia II., jenž se snažil roku 270 n.l. „zakázat lásku“, se odehrál na území dnešní Itálie. Avšak to není jediné, co mohou romantikou opředené Benátky nabídnout.


Pokud se sem totiž opravdu vydáte právě v únoru, rozhodně byste si neměli nechat ujít tradiční karneval masek. Během něj se můžete těšit nejen na nevšední přehlídku dokonale vyhlížejících masek, ale také na nekonečné veselí a bohatý kulturní program. Od tepajícího ruchu si můžete jít s partnerem či partnerkou odpočinout do malebných kavárniček, kde naleznete potřebný klid i intimitu.



Jedinečným valentýnským zážitkem se pro Vás jednoznačně stane projížďka po Canalu Grande v romantických gondolách. Za návštěvu jistě stojí i náměstí svatého Marka, kde se během karnevalu vyhlašuje nejkrásnější maska. Avšak pokud se sem dostanete i mimo období karnevalového veselí, určitě nebudete litovat.


V Benátkách, které jsou kompletně vystavěny na mořské hladině, a tak jsou obrovským lákadlem pro všechny zamilované páry, je koncentrováno také obrovské množství kamenných a mramorových památek, které stojí za to spatřit během Vašich milostných radovánek na vlastní oči. Jmenovitě Vám vřele doporučujeme Baziliku svatého Marka, která přímo svádí k tomu, aby si zde všichni zamilovaní slíbili věrnost až do smrti, dále pak most Ponte di Rialto, který poskytuje úchvatný výhled na kanál Grande, či Hodinovou věž.


Město je rovněž vyzdobené řadou děl od významných umělců, jakými byli například Tizian, Tintoretto nebo Veronese. Od roku 1987 je dokonce toto nádherné město na seznamu UNESCO. V případě, že milujete paláce, rozhodně nakoukněte do Paláce Ca’d'Oro, v němž se nachází velmi zajímavá galerie. Obdivovat tam můžete gobelíny, sochy, obrazy i nádherné fresky. Zkrátka a dobře, i v tomto paláci si užijete obrovskou dávku romantiky! Odpočinout si pak každý zamilovaný pár může v některé ze zdejších restaurací, zatímco ochutná místní delikatesy, a nebo v některém ze stylových hotelů.



Benátky mají opravdu co nabídnout. Na své si tady přijdou nejen romantické duše, které se chtějí se svým partnerem objímat v odlehlých uličkách města nebo plout po hladině, zatímco nad hlavami budou mít nespočet hvězd, ale také vášniví turisté, kteří kromě romantiky rádi zažijí i trochu adrenalinu a nepohrdnou ani prohlídkou zdejších památek. Zkrátka a dobře, Benátky jsou městem lásky, ve kterém se nebudete nudit ani vteřinu. A v období svatého Valentýna to platí dvojnásob! Proto neváhejte a zažijte svátek zamilovaných originálním způsobem i Vy – určitě nebudete litovat…



U nás se dozvíte, kde a jak strávit Valentýn.

Čtěte další články, které pro Vás denně připravujeme a nebudete litovat!



_______________________________________________________________________

Aktuální nabídka zájezdů a last-minute zájezdů od CestovniPortal.cz

_______________________________________________________________________

 
Tagy: ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist