Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Valentýn v Barceloně

Když se řekne Španělsko, většina z nás si zřejmě vybaví temperament, vášeň, ale také nádhernou přírodu a nikdy nekončící zábavu. A právě díky výše uvedeným aspektům je ideálním místem pro to, aby se sem všechny zamilované páry vydaly oslavit svátek zamilovaných, svatého Valentýna, který připadá na 14.února. Do které části Španělska byste měli zavítat? Doporučujeme Vám třeba dechberoucí Barcelonu!


Barcelona je hlavním městem Katalánska a ihned po Madridu je druhým největším městem ve Španělsku. Díky mnoha zajímavým památkám i čtvrtím, které dostala do vínku, se řadí k nejnavštěvovanějším místům v Evropě.


Svůj výlet za romantikou mohou všichni zamilovaní zahájit uprostřed dlážděné pěší zóny Las Ramblas. Jedná se o nejznámější a nejfrekventovanější ulice města. Za centrum Barcelony je však jednoznačně považováno náměstí La Plaça Catalunya. Pokud ale nemáte rádi masy turistů a s tím spojený hluk, měly by Vaše další kroky směřovat do čtvrti Grácia, kde si plně užijete klidu, romantiky i dobrého jídla. Nezapomenutelné chvilky pak zažijete na noční pláži, kde budete moci nasát opravdu jedinečnou atmosféru.


Chcete si dopřát pohled na rušnou Barcelonu z výšky? Pak Vám doporučujeme výlet kabinovou lanovkou, která Vás dopraví až na vrchol majestátné hory Montjuïc. Na té si naopak můžete vychutnat pohled na budovu postavenou v minimalistickém stylu podle německého autora Ludwiga Miese z roku 1929.


Vřele Vám také doporučujeme posedět si na dřevěném mostě na Maremagnum. Nohy můžete lehce zvlažit pod vodní hladinou a přitom si se svou drahou polovičkou dokonale užijete chvilku plnou regenerace. V případě, že milujete kulturu, rozhodně byste neměli vynechat představení v Teatre del Liceu nebo v Palau de la Musica Catalana. Vězte, že to bude stát za to!


Minout byste neměli ani Plaça d’Espanya se známými červenými sloupy, kostel San Pau del Camp vystavěný v románském duchu či vyhlídkovou plošinu na střeše hotelu Majestic, která nabízí úchvátný výhled na celé město!


Samozřejmě, že během svého valentýnského pobytu v Barceloně nesmíte opomenout ochutnat zdejší speciality, včetně lahodných vaflí, které představují skutečnou pochoutku. Barcelona skrývá nespočet barů i kaváren, takže i tady můžete strávit příjemné chvilky.


Za nákupy lze vyrazit do Art Monfalcon, kde můžete své vyvolené/mu zakoupit suvenýr coby upomínku na nádherně strávené dny, nebo do velkého množství značkových obchodů, které jsou rozesety po celém městě.


Barcelona se řadí mezi města, která mají rozhodně co nabídnout. Užít si tady můžete nejen romantické výlety všeho druhu, ale také zábavu, která se odehrává snad ve všech ulicích města. Intimní chvilky naopak můžete zažít v luxusních apartmánech, na plážích či na vrcholku hory. To zní, coby valentýnské překvapení, lákavě, co říkáte?



U nás se dozvíte, kde a jak strávit Valentýn.

Čtěte další články, které pro Vás denně připravujeme a nebudete litovat!



_______________________________________________________________________

Aktuální nabídka zájezdů a last-minute zájezdů od CestovniPortal.cz

_______________________________________________________________________

 
Tagy: ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist